Lovász állások

- 11 állás - összegyűjtöttük a nagy állásoldalak összes találatát
mai
mai
FRISS HASONLÓ ÁLLÁSOK
E-MAILBEN

A "Feliratkozom" gombra kattintva elfogadja az általános biztonsági és szerződési feltételeinket.

  Keresett pozíciók
Lovász
HOL?
  Távolság:
km-en belül

KULCSSZAVAK (tartalmazza)
Új keresés

A lovász napi szinten foglalkozik a lovak gondozásával és a felszerelésük rendben tartásával, ápolásával. A lovász munkájába sok különböző feladat beletartozhat, gyakran a lovak gondozásától független feladatokra is felkérik a lovászokat a munkaadók. Nem ritka, hogy oktatói munkát is el kell végeznie egy lovásznak.
 
A lovász feladatai:
- Trágyázás
- Az állatok etetése
- A lovak helyének almolása
- Fűvágás a lovak környezetében
- A lovak környezetének, karámok, a pálya rendben tartása
- lovarda tisztítása, rendben tartása
- Munkagépek (traktor, targonca) használata, kezelése, esetleges rendben tartása
 
Elvárások
A lovászok közt általában elvárás az elvégzett nyolc osztályos képzés. Esetenként munkagépek (pl. traktor) vezetése, kezelése is lehet elvárás. A lovaglás ismerete nem minden esetben szükséges. A munka jó elvégzéséhez fontos a jó állóképesség. Sokan elvárásként felsorolják azt is, hogy a jelentkezőnek ne legyenek káros szenvedélyei, hogy ez ne akadályozza feladatának megfelelő ellátásában. Munkától függően elvárás lehet az is, hogy a gondozó bentlakó legyen.
Munkarend
A lovásznak általában nincsen kötött munkarendje. A munkaadó bármikor felkérheti feladatok elvégzésére. Munkaadótól függően, hetente lehet az állatgondozónak adott mennyiségű szabadnapja.
Juttatások
Az állatgondozókat alapbér mellett a munkaadó gyakran ellátja étkezéssel, illetve lakhellyel is. Ez ugyan munkaadótól függ, de esetenként bentlakó lovászt keresnek a pozícióra, sok helyen ez nem kötelező. Az alapbér felett ezek mellett bérpótlék és juttatások is járnak a lovásznak, szerződéstől függően.