Baranya megye

- 26 állás - összegyűjtöttük a nagy állásoldalak összes találatát
mai
mai
LEGFRISSEBB ÁLLÁSOK
E-MAILBEN

A "Feliratkozom" gombra kattintva elfogadja az általános biztonsági és szerződési feltételeinket.

MILYEN ÁLLÁS?


  Keresett pozíciók
HOL?
Baranya megye
  Távolság:
km-en belül

KULCSSZAVAK (tartalmazza)
Új keresés
Baranya megye a Dél-Dunántúlon fekszik, Szerbiával határos. Somogy és Tolna megyével együtt a Dél-Dunántúl régió tagja. Budapestről az M6-os és M60-as autópályán közelíthető meg a leggyorsabban.
Gazdasági mutatóit tekintve Baranya kilóg a fejlettebb dunántúli megyék sorából. Magas a munkanélküliség, itt a legalacsonyabb az egy főre jutó ipari termelés és a keresetek is jóval elmaradnak a térség adataitól és az országos átlagtól is. Baranya megye Csongrád megye után a 18. a megyék versenyében.
A beruházások némi elmozdulásra utalnak ugyan, de a megyének fejlesztési segítségre van szüksége.
Baranya nem túl rózsás gazdasági helyzete az elmúlt harminc év rossz működésének következménye. A rendszerváltás előtt a gazdaságot tekintve még benne volt az első öt ben a megye között. Az átgondolatlan privatizáció és a súlyos, országos gazdaságpolitikai hibák Baranyában az országos átlagnál nagyobb rombolást végeztek. Az utóbbi években az ipar
kamara, a Pécsi egyetem, Pécs, illetve Baranya önkormányzata, valamint az egyházmegye vezetői és szakemberei között elindult egy operatív együttműködés a gazdaságfejlesztés, az infrastruktúra-fejlesztés, a külügyek és a kulturális kérdések területén, melyek reményeik szerint hamarosan éreztetik pozitív hatásukat.
A turizmus, bár sajnos erősen szezonális, kiemelkedő szerepet játszik a régió gazdaságában, elsősorban a vízi, a gyógy- és borturizmusra, valamint a kulturális turizmusra alapozva.

Megyeszékhely: Pécs
1367-ben itt alapította Nagy Lajos király az ország első egyetemét. Pécs a mai napig egyetemi város: a Pécsi Egyetem a maga 10 karával a felsőfokú képzés minden területét felöleli, biztosítva ezzel a környék szakemberellátását.
Jelentősebb foglalkoztatók Pécsen: Hauni , Thyssenkrupp, Harman, Honsa, Hanon, Magnus, British American Tobacco, Profood, Zsolnay, Rovitex.

Baranya megye legjelentősebb munkáltatói:
• Bóly – Max Blank Hungaria Kft.
• Komló - KŐKA Kő- és Kavicsbányászati Kft.
• Kozármisleny - Unikomtech Gép Kft.
• Mohács - Kronospan-MOFA Hungary Kft.
• Sellye - Agrokémia Sellye Zrt.
• Siklós – Bonus Kft.
• Szentlőrinc - Perspex Kft.
• Szigetvár – Iron-Tech Zrt.

Az Állásportál.hu és egyéb álláskereső weboldalak adatai alapján a megyében meghirdetett kb. 200 szabad állás több mint negyedét az értékesítés-kereskedelem, gyártás-termelés, szakmunka szektorok adják. A szellemi munkát keresők leginkább az IT és egészségügy szektorban remélhetnek sikert, míg a meghirdetett fizikai munkák között a gépkezelők, szerelők a legkeresettebbek.